Rustikalni elementi u modernoj kuhinji - ŽIVOT JE LIJEP

Rustikalni elementi u modernoj kuhinji




























Renoviranje kuhinje nikad nije zabavno, posebno za one koji su uključeni u projekat.

Baš kao prilikom različitih projekata vezanih za kupatila, sve instalacije, vodovodne i električne, mogu zahtevati sate dodatnog rada, sve dok vaše strpljenje konačno ne istekne. Međutim, dobra strana renoviranja iz početka jeste mogućnost da izaberete svaku pojedinačnu stvar za svoju kuhinju. Materijali, sudopera, pod, pa čak i novi kuhinjski elementi dolaze u obzir.
Rustočne kuhinje su vjerovatno najzabavnije za kreiranje, a najviše zbog toga što u njima možete iskoristiti elemente bilo kojeg izgleda. Drvo - ofarbano, nedovršeno, opcije su beskonačne. Tako da, ukoliko tražite opcije za vaš novi projekat renoviranja, predstavljamo deset tipova rustičnih kuhinja koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Ukoliko želite da održaavate klasičan i rustikalan dizajn u isto vrijeme, potrebni su vam drveni kuhinjski elementi u najsivljoj nijasni koju možete da pronađete. U ovom slučaju siva boja postaje ujedinjujući faktor moderne senzibilnosti.

Drvo posjeduje prirodnu toplinu, dodaje sve potrebne tonove komforabilo kojoj prostoriji koju dizajnirate. Izaberite kuhinjske kabinete od drveta svetlije nijanse, koje će djelovati gostoljubivo, ali ne i prenapadno. Staklena vrata mogu pomoći dodavanju izgleda prostranosti i otvorenog dizajna.
Naravno, ukoliko preferirate duboke nijanse naše boja, opredijelite se za kuhinjske elemente koji posjeduju tamne drvene tonove. Ovakav materijal savršeno se uklapa sa kuhinjama visokih plafona iz razloga što čine prostor kompaktnijim.
 
Ne moraju svi kuhinjski elementi biti glatki na dodir. Slobodno ostavite svoj namještaj u prirodnoj patini i dodajte izvorno rustičan osjećaj svim njegovim komponentama. Vaš prostor će dobiti izgled rustičnih planinarskih koliba ukoliko svi kuhinjski elementi ostanu pomalo neobrađeni i oslobođeni finiša, makar i na ivicama.
Ponekad, najbolji komadi u domu predstavljaju oni koji iza sebe posjeduju priču. Ugradite elemente koji su već vidjeli dosta akcije na nekom drugom mjestu. Oni mogu pomoći prilikom unošenja rustične vinracije šarma u vaš kuhinjski prostor.
Kada tražite ultimativne rustične elemente za svoj prostor, jednostano ih kreirajte sami. Prikupite svoj materijal i iskoristite ga, kako biste s njim kreirali komplet rustičnih kuhinjskih elemenata koji će transformisati cjelokupan enerijer vašeg doma.
Sa druge strane, kuhinjski elementi uopšte ne moraju biti od drveta kako bi bili rustični. Lijepi sivi elementi, glatkog finiša. također mogu privući pažnju na ostale rustične karakteristike u vašem domu, radije nego na sebe same.
Postoji nešto veoma privlačno u tamno sivim kuhinjskim elementima. Oni djeluju neutralno, omogućuju hladniju notu krajnje prirodnim i toplom konceptu rustičnih kuhinja, bez dodavanja bilo kakvih pravih boja. Prije svega, namještaj tamno sive boje kreira ličnu postavku koja se uklapa sa svim stilovima.
Očigledno je da siva boja predstavlja idealan izbor za rustične kuhinjske elemente iz razloga što ih možete ofarbati natamnijom njenom nijansom, a oni će i dalje izgledati fantastično. Tamnije nijanse sive boje lakše prihvataju zelene i plave nijanse, a ujedno im ne dozvoljavaju da preuzmu glavnu logu u prostoru.

Jedan od načina za dostizanje rustičnog dizajna bez preteranog napora jeste da uštedite tokom kreiranja svoje kuhinje. Možete postaviti jednu tablu za posudje, izaberite jeftine boje ili stare šarke za svoje plakare, kako biste stvorili predivan i gostoljubiv efekat.




Rustikalni elementi u modernoj kuhinji Rustikalni elementi u modernoj kuhinji Reviewed by JJ on siječnja 12, 2018 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave