Migrant iz Malija herojskim spašavanjem dječaka oduševio Francuze - ŽIVOT JE LIJEP

Migrant iz Malija herojskim spašavanjem dječaka oduševio Francuze


Predsjednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) dodijelio je francusko državljanstvo migrantu iz Malija Mamudu Gasamiju (22), koji spasio četvorogodišnje dijete koje je visilo s jednog balkona u Parizu.
Gasamiju je bilo potrebno manje od minute da se preko balkona popne na četvrti sprat zgrade i spasi četvorogodišnje dijete, prenosi BBC.
Snimak njegovog herojskog čina postao je toliko popularan na društvenim mrežama da je predsjednik Francuske pozvao Gasamija u Jelisejsku palatu kako bi mu lično zahvalio.
Gradonačelnica Pariza Ana Idalgo također je pozvala Gasamija kako bi mu se zahvalila na herojskom činu. Ona ga je na Tviteru (Twitter) nazvala “spajdermenom”.
Drama se dogodila u subotu uvečer u pariskom 18 arondismanu. Gasama je rekao novinarima da je prolazio ulicom kada je vidio grupu ljudi okupljenu ispred jedne zgrade, a kada je podigao pogled vidio je dijete koji visi s balkona.
Nije se mnogo dvoumio…
Lokalni mediji su prenijeli da dječakovi roditelji u trenutku incidenta nisu bili kod kuće. Njegov otac je saslušan u policiji, zbog sumnje da je ostavio dijete bez nadzora. Vjeruje se da dječakova majka nije bila u Parizu.





Migrant iz Malija herojskim spašavanjem dječaka oduševio Francuze Migrant iz Malija herojskim spašavanjem dječaka oduševio Francuze Reviewed by JJ on svibnja 28, 2018 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave