Kako Urediti Namještaj u Vašoj Spavaćoj Sobi - ŽIVOT JE LIJEP

Kako Urediti Namještaj u Vašoj Spavaćoj Sobi

spavaca soba


Raspored namještaja je umjetnost. Ozbiljno, to je jedan od najvažnijih dijelova kod uređenja interijera. Ali to ne znači da taj dio treba ostaviti profesionalcima da urade umjesto vas. Svatko može stvoriti savršeni prostor samo uz malo mašte i puno eksperimentiranja. Zapravo, ideja o tome kako urediti vaš prostor je stvarno zabavna stvar.
Kada je riječ o uređenju namještaja u vašem stanu, ponekad je potrebno dodati malo kreativnosti. Jedna od najtežih soba za dizajn je svakako spavaća soba, osobito ako je mala.
U nastavku pročitajte kako urediti namještaj u svojoj spavaćoj sobi.

Koristite samo potrebni namještaj u svojoj spavaćoj sobi

Prije nego što počnete odlučivati gdje staviti što, razmislite o namještaju koji koristite i pokušajte upotrijebiti samo one dijelove koji su neophodni za kunkcioniranje prostorije.

spavaca soba

To je odobito važno u malim stanovima kada nema puno dodatnog prostora - koristeći manje komade učinit će da soba izgleda dosta prostranija. Ako je vaša soba iznimno mala, upotrijebite više ormare i police da biste dobili prostora za garderobu, a pri tome iskoristili manje prostora.

Iskoristite prvo namještaj koji već imate

Još jedan brzi savjet prije nego što započnete: Nemojte kupovati novi namještaj dok ne postavite postojeći koji želite koristiti. Na taj način ćete znati točan namještaj koji trebate, zajedno s dimenzijama i stilom koji tražite.
spavaca soba

Nacrtajte ga

Dobro je eksperimentirati sa aranžmanima na papiru prije nego počnete gurati namještaj po sobi. Na taj način možete ukloniti neke opcije koje bi vam stvorile probleme pri prenosanju namještaja i potencijalno oštećenje namještaja ili poda. 
Izmjerite makar najveće dijelove namještaja (krevet, ormar, police itd.), kao i dimenzije vaše sobe, a zatim izradite nekoliko različitih opcija. Ako niste mnogo vješti u tome, potraćite aplikaciju koja vam može odraditi taj dio posla. Isprobajte Home Design 3D (iOS) ili Floor Plan Creator (Android).

Razmislite o funkcionalnosti

Dok pokušavate shvatiti kako da uredite namještaj u vašoj novoj spavaćoj sobi, razmislite o svom načinu života. To bi stvarno moglo utjecati na vaš krajnji rezultat.

spavaca soba

Na primjer, ako imate naviku da gledate TV u krevetu, željet ćete pronaći izgled  koji dobro funkcionira za to. 

Odlučite se za krevet prvo

Kada budete spremni ostaviti olovku i papir na stol, i započeti s uređivanjem, počnite s krevetom. Tradicionalno, kreveti su postavljeni na zid nasuprot vratima ili najveći zid bez prozora.

spavaca soba

U maloj spavaćoj sobi možda ćete morat prekinut ove smjernice. Pronađite mjesto za vaš krevet gdje vam pruža najviše smisla, ali pazite da možete otvoriti i zatvoriti vrata svoje sobe i ormara. Također, ako stavljate krevet ispod prozora je potpuno u redu iz perspektive dizajna.

Krenite od većeg ka malom

Kada pronađete mjesto za koje mislite da najbolje odgovara vašem krevetu, uređujte sve ostalo počevši od najvećeg predmeta namještaja. Obično slijede ormari, a zatim nočni ormarići, stol, police i sve ostalo što imate.

spavaca soba

Pažljivo postavite tepih

Iako to nije dio namještaja, prostor za postavljanje tepiha zasigurno ovisi u finalnom izgledu sobe. Područje prostirke obično se postavljaju ispod donje dvije trećine kreveta, tako da stvaraju bujnu površinu za korak kada izlazite iz kreveta ujutro. 

spavaca soba

Ne plašite se eksperimentisanja

Postoji mnogo smjernica kada je riječ o to me kako urediti namještaj, ali ne postoji pogrešan način izrade izgleda vaše spavaće sobe. Ako vaš krevet završi ispod prozora ili vaš stolić mora biti neposredno pored njega, to je u redu. Samo shvatite što najbolje funkcionira za vas i vaš prostor.

spavaca soba

Ako želite, pokušajte eksperimentisati s različitim rasporedom tijekom prvih nekoliko tjedana. Kada pogodote ono što vam najviše odgovara onda neka tako i ostane.
Kako Urediti Namještaj u Vašoj Spavaćoj Sobi Kako Urediti Namještaj u Vašoj Spavaćoj Sobi Reviewed by JJ on siječnja 18, 2018 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave