Male Dnevne Sobe - Ideje Da Maksimalno Iskoristite Prostor - ŽIVOT JE LIJEP

Male Dnevne Sobe - Ideje Da Maksimalno Iskoristite Prostor

Mnoge male sobe okreću se oko trika da se zavara oko da prostor izgleda prostraniji. Takve strategije mogu transformirati prostoriju koja djeluje skučeno i klaustrofobično u onu u kojoj se osjeća ugodnom i estetski lijepom. Ukrasite je na način koji povećava svjetlost i obratite pažnju kako koristite boje. To može donijeti veliku razliku.

Zani,ljivo je isprobati nove stvari. Ponekad tradicionalne ideje o uređenju dnevnog boravka nisu najbolje rješenje za mali prostor. Koristite duge, tekuće zavjese jer privlače pozornost na vertikalni prostor, čime se dobija efekat da soba djeluje šire.

Vaša dnevna soba, bez obzira na veličinu, mora biti sposobna funkcionirati kao prostor za opuštanje i zabavu. Evo nekih od naših omiljenih načina kako bi se osjećao prostranijim.


Ukrasite zrcalima

Dizajneri često postavljaju ogledala strateški na malim mjestima kako bi izgledali veće. Jedna od najčešćih ideja male dnevne sobe jest postaviti veliko ogledalo na središnjem mjestu kako bi se stvorila središnja točka. Kako biste održali svjetlost i dodali ugodan ambijent, stavite je iza izvora svjetlosti poput svjetiljke sa svijećom ili lampom. Ako je moguće postavite zrcalo preko puta prozora tako da će odražavati prikaz i dati iluziju drugog prozora.


Privucite pozornost prema gore

Soba ima vertikalnu dimenziju, kao i vodoravnu. Ako vaša dnevna soba ima visoki strop, iskoristite dodatni prostor ukrašavanjem na način koji privlači oči prema gore. Zavjese od poda do stropa su moderan način ostvarivanja tog cilja.
Još jedna ideja je popuniti vertikalni prostor s postavljanjem malih i srednjih umjetničkih djela. Ova tehnika učinit će da se soba osjeća veća nego što je zapravo, jer poziva oko da luta izvan horizontalnog prostora na razini očiju koji se može osjećati ograničen.


Koristite neutralne boje za malu dnevnu sobu

Jedna od najpopularnijih ideja za male dnevne sobe jest uporaba neutralnih boja na zidovima, podu stropu i namještaja. Bijela boja proširit će prostor. Meke nijanse također imaju tendenciju da osvjetljavaju sobu održavajući svjetlost. Uz povećanje područja, neutralna paleta boja daje trenutnu sofisticiranost i stvara umirujuće okruženje.


Odaberite namještaj s laganim izgledom

Kada kupujete namještaj razmislite o njegovoj vizualnoj težini. Ovaj se koncept odnosi na percipiranu težinu objekta na temelju veličine, boje i dizajna. Izaberite namještaj koji ima lagan izgled, jer će u protivnom činiti prostor manjim.

Odlučite se za svijetle boje umjesto tamnijih, i odaberite namještaj koji ima noge. Stakleni stolovi će zauzimati manje vizualni prostor od drvenih jer možete vidjeti kroz njega. Svaki namještaj koji ne ometa pogled učinit će površinu otvorenom.


Odaberite mali namještaj

Popis ideja male dnevne sobe ne bi bio potpun bez preporuke za odabir namještaja koji neše nadvladati sobu ili učiniti da dominira prostorom. Sofa s tankim naslonjačima za ruke je odlična za male dnevne boravke. 
Ako je prostor tijesan, možete pokušati i bez kauča uopšte, možete dodati stolice oko stolića za kafu. Ako se odlučite za stolice, razmotrite one bez ruku jer će zauzeti manje prostora od modela s rukama.

Koje su vaše omiljene ideje za uređenje malog dnevnog boravka?

Male Dnevne Sobe - Ideje Da Maksimalno Iskoristite Prostor Male Dnevne Sobe - Ideje Da Maksimalno Iskoristite Prostor Reviewed by JJ on siječnja 08, 2018 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave