Ideje za uređenje dvorišta: savremena moderna bašta sa 3 mjesta za sjedenje i uživanje - ŽIVOT JE LIJEP

Ideje za uređenje dvorišta: savremena moderna bašta sa 3 mjesta za sjedenje i uživanje

Predstavljamo savremenu modernu baštu u kojoj je na čak 3 mesta uređen kutak za sjedenje! Pogledajte..



Moderna bašta ne mora imati klasično a ni samo jedno mjesto za sjedenje i uživanje.

Ova bašta ima čak tri takva mjesta, različito uređena i povezana u cjelinu, a svaki kutak ima svoju čar. 
Organizovana u relativno uskom prostoru -  širine 3.7 metara, a dužine 25 - ova savremena i prelijepa bašta je podijeljena, tako da svako mjesto sa baštenskim nameštajem predstavlja dio za sebe, te se ne stvara utisak da je vrt prenatrpan baštenskim namještajem. U uređenju eksterijera, ovakav trend se sve češće naziva "baštenska soba".



Kako bi se postigao što bolji efekat, svaki komad namještaja ima bijele detalje koji se savršeno uklapaju sa stazom od drvenih daščica.



Prvi dio za sjedenje i uživanje se nalazi ispred kuće i čine ga sto, bijele stolice sa jastucima i suncobran. Ovaj dio je savršen za posmatranje zalaska sunca, jer posljednji tone u sijenku.

Put od dasaka koji vodi kroz vrt oivičen je cvetnim azalejama, bambusom, četinarima, mladim drvetima kleke, palmama i magnolijom. 



Neobično postavljen, drugi dio baštenskog namještaja se nalazi pokraj same staze. Manji stolovi koji se nalaze pored staze ne samo da se odlično uklapaju uz nju već su i veoma funkcionalni, a stolice na kojima se nalaze jastuci zanimljivog printa odgovaraju boji bambusa i neobičnoj skulpturi koja se nalazi pored njih. 


Pokraj staze, nalazi se manja ušuškana fontana sa kamenjem, privlačnog, prirodnog dizajna. Okružena četinarima, ova fontana stvara odličan osvježavajući utisak. 


Međutim, ovaj vrt ne čine samo manja stabla. Među mnogobrojnim biljkama, možete pronaći i cvjetove jarkih i lijepih boja, a nas je oduševio jarkoljubičasti kalifornijski jorgovan. 


Treći dio za sjedenje namijenjen je pravim hedonistima. Udobna bašenska garnitura, ukrašena udobnim jastucima, smještena je u donjem nivou bašte i predstavlja krunu ovog vrta.
Crveni jastuci su odlično složeni sa cvjetovima azaleja, a pažljivo uređeni žbunovi krase svaki kutak. 


Pravi mali rajski vrt, zar ne? 

Ako vam se svidja članak podijelite ga na društvenim mrežama sa svojim prijateljima.






Ideje za uređenje dvorišta: savremena moderna bašta sa 3 mjesta za sjedenje i uživanje Ideje za uređenje dvorišta: savremena moderna bašta sa 3 mjesta za sjedenje i uživanje Reviewed by JJ on travnja 16, 2018 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave