DA LI STE SE ZAPITALI KOLIKE SU PLATE PREDSjEDNIKA U REGIONU? - ŽIVOT JE LIJEP

DA LI STE SE ZAPITALI KOLIKE SU PLATE PREDSjEDNIKA U REGIONU?


Predsjednik Slovenije Borut Pahor ima najveću mjesečnu platu među predjsednicima iz regiona, dok najmanju prima šef srpske države Aleksandar Vučić.
Plata predsjednika Slovenije na mjesečnom nivou, kako se navodi u njegovoj imovinskoj karti, iznosi 3.322 evra, a s druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mjesečno prima čak tri puta manje, odnosno 1.083 evra.
Više od 3.000 evra iznose mjesečna primanja hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ali i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Prema podacima hrvatskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Grabar Kitarović ima neto platu od 3.276 evra, dok članovi Predsjedništva BiH u proseku zarađuju 3.091 evro mjesečno.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, članovi Predsjedništva te zemlje Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić primaju 2.862 evra, 2.874 evra i 3.536 evra mjesečno, respektivno


 Premda na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije Crne Gore još nisu objavljeni podaci o mjesečnim primanjima predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, poznato je da je njegov prethodnik na toj poziciji mjesečno zarađivao oko 2.420 evra, pa se zaključuje da toliko iznosi i Đukanovićeva mjesečna zarada, piše podgorička Pobjeda.

Manje od 2.000 evra mjesečno zarađuju predsjednici Albanije, Ilir Meta, čija plata iznosi 1.425 evra i Makedonije, Đorđe Ivanov, koji zarađuje 1.250 evra.
U tekstu se takođe napominje da plate predsjednika daleko nadilaze prosječna mjesečna neto primanja u regionu, pri čemu su rekorderi trojica članova Predsedništva Bosne i Hercegovine. Mjesečna zarada Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Mladena Ivanića, primjera radi, sedam puta je viša u odnosu na prosjek u Bosni i Hercegovini.


Grabar Kitarović, Ivanov i Pahor imaju trostruko više plate od prosječne u Hrvatskoj, odnosno Makedoniji i Sloveniji, dok je plata predsjednika Srbije Aleksandra Vučića duplo viša u odnosu na prosječnu platu u Srbiji.

Prema službenim podacima, najveće prosječne plate u regionu imaju Slovenija i Hrvatska, a najniže Makedonija i Bosna i Hercegovina.




DA LI STE SE ZAPITALI KOLIKE SU PLATE PREDSjEDNIKA U REGIONU? DA LI STE SE ZAPITALI KOLIKE SU PLATE PREDSjEDNIKA U REGIONU? Reviewed by JJ on kolovoza 22, 2018 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave