IDEJE ZA UREĐENJE KUPATILA - ŽIVOT JE LIJEP

IDEJE ZA UREĐENJE KUPATILA

Ne zaboravite da na pozicioniranje sanitarija i namještaja utječe položaj vrata i prozora, a ako je kupaonica toliko mala da se ne može naći mjesta za radijatore, razmislite o podnom grijanju.
Dobra rasvjeta, uz svoju jasnu praktičnu funkciju, ima i estetsku, ali i sigurnosnu dimenziju. Dobro osvjetljen prostor zahtjeva jasan plan rasvjete, pa dobro razmislite gdje ćete postaviti centralnu, a gdje ambijentalnu rasvjetu.


Često se zaboravlja i na važnost dobre ventilacije kupaonica, posebno ako je riječ o manjim kupaonicama u koje je smješten plinski bojler ili ako nema prozora, tada je dobro na vrata postaviti otvor s diskretnim rešetkama. Također možete postaviti i ventilator u kombinaciji sa svjetlom, koji se postavlja na strop ispod ventilacijskog kanala.
Uz ventilaciju, važno je odabrati i način grijanja (podno ili zidno, radijatori, električne ploče…), koje će značajno smanjiti mogućnost pojave gljivica i vlažnih predmeta u kupaonicama. Također, topal i suh ručnik koji čeka na rešetki radijatora, umjesto nekadašnjeg problema neugodno vlažnog i hladnog ručnika u neadekvatno zagrijanoj kupaonici, pružiti će potpuno i konačno zadovoljstvo uporabe kupaonice.
U svim prostorijama završni detalji imaju posljednju riječ u stvaranju konačnog utiska, a kako ih u kupaonicama ima nešto više (obvezni ručnici, više vrsta rasvjetnih tijela, prostirke, higijenske potrepštine...), to su važniji za konačno vizualno zatvaranje cjeline.
Ponekad samo boja ručnika u jednobojnim kupaonicama može brzo, jeftino i efikasno promijeniti atmosferu prostora, ili na primjer vrsta i raspored biljaka. Osim boja, oblika i materijala, važno je naglasiti i važnost vizualnog učinka samog načina razmještaja završnih detalja.
Na primjer, umjesto postavljanja toalet papira na uobičajene držače, veći broj rolni se može postaviti na zidnu policu na način da se stvori zanimljiv dekorativni element. Na sličan način možete složiti i ručnike.
Pustite mašti na volju, i ukoliko volite promjene, upravo promjenom nekoliko detalja možete učiniti mala čuda i stvoriti prostor kakav vam godi u tom trenutku.







IDEJE ZA UREĐENJE KUPATILA IDEJE ZA UREĐENJE KUPATILA Reviewed by JJ on veljače 10, 2018 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave