Bora Bora, raj na zemlji - ŽIVOT JE LIJEP

Bora Bora, raj na zemlji


Bora Bora smatraju se još jednim mjestom na Zemlji koje možemo slobodno nazvati rajem, oazom mira gdje se možemo potpuno opustiti i prepustiti prirodnim ljepotama koje nas okružuju.




Bora Bora podrazumijeva skup Društvenih otoka u Francuskoj Polineziji koja se nalazi 260 km od glavnog grada Papeetea. Okružena  je lagunom i koraljnim grebenom, a u sredini otoka nalaze se ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha Pahie i Otemanua čija visina dosiže 727 metara.
Pogledamo li malo u povijest možemo saznat kako otok prvi put naseljavaju Polinežani u 4. stoljeću, a nakon otkrivanja 1777. godine James Cook bio je prvi koji je organizirao putovanje Europljana. U 1842. Bora prelazi pod nadzor Francuza, odnosno postaje francuskim protektoratom. Tijekom Drugog svjetskog rata, nakon napada na Pearl Harbor, Bora Borapostaje južnoamerička vojna baza koja je zatvorena 2. lipnja 1946., ali je velik broj vojnika ostao živjeti sa svojim obiteljima.


Kako se nekada tamo nalazila vojna baza, tako je i za potrebe vojske izgrađena zrakoplovna pista, poznata i kao prva u Francuskoj Polineziji, što se danas naravno smatra međunarodnom zračnom lukom i bitnim strateškim mjestom, budući da predstavlja poveznicu turističke destinacije sa ostatkom svijeta. Pored ove zračne luke, postoji još jedna u Papeeteu na Tahitiju, izgrađena 1962. Bitno je napomenuti kako aerodrom na Bori Bori ne može primiti velike zrakoplove.











Bora Bora, raj na zemlji Bora Bora, raj na zemlji Reviewed by JJ on veljače 06, 2018 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave