Pogledajte Kako Da Napravite Sami Novogodišnje Ukrase - ŽIVOT JE LIJEP

Pogledajte Kako Da Napravite Sami Novogodišnje Ukrase

Pogledajte sjajne ideje kako da na brz i jednostavan način napravite jedinstvene i dopadljive novogodišnje ukrase, i to za vrlo malo novca.

Dom ili novogodišnju jelku možete ukrasiti i ornamentima koji su napravljeni od materijala koje već imate u kući i postići prelijep rezultat. Ovi "uradi sam projekti" su toliko jednostavni da ih možete raditi zajedno sa djecom i podijeliti sa njima radost stvaranja nečeg lijepog i unikatnog sopstvenim rukama.

Jelka od ukrasnih traka i perlica

Potreban materijal:

Ukrasne trake – možete koristiti trake od tekstila, papirne, satenske, ili čak rajsferšlus, izbor je vaš
Perle (drvene, plastične ili metalne) u bojama po želji
Konac, igla i makaze


Način izrade:

Napravite simpatične jelkice tako što ćete savijati ukrasnu traku kreirajući nabore koji su u donjem dijelu širi, a ka vrhu se sužavaju. Prošivajte traku koncem počevši od donjeg dijela jelke. Između nabora postavite perle. Vrh jelke ukrasite perlom u drugačijoj boji ili nekim drugim ukrasom.


Miki Maus novogodišnji ukrasi


Potreban materijal:

Plastični novogodišnji ukrasi – jedna veća i dijve manje kugle
Oštar nož i daska za siječenje
Marker
Silikonski lijepak
Mašnice za Mini Maus ukras


Način izrade:

1. Koristeći oštar nož isijecite na manjim kuglama dijelove koji služe za kačenje. To će omogućiti da se "uši" lakše pričvrste.


2.  Markerom obilježite na većoj kugli mjesta za uši, na jednakom rastojanju od vrha za koji se kugla kači. Zalijepite silikonski lepak na obeležena mesta i pričvrstite manje kugle.

3. Ako pravite Mini Maus ukras, zalijepite mašnu na vrh kugle, između ušiju.


Veoma jednostavno i lijepo, zar ne?
Pogledajte Kako Da Napravite Sami Novogodišnje Ukrase Pogledajte Kako Da Napravite Sami Novogodišnje Ukrase Reviewed by JJ on prosinca 15, 2017 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave