Kako Da Uredite Vaš Dom Poput Profesionalnog Dizajnera - ŽIVOT JE LIJEP

Kako Da Uredite Vaš Dom Poput Profesionalnog Dizajnera


Kombinacija boja i tekstura - elementi korišćeni u ovoj sobi čine da soba izgleda kao da je profesionalni dizajner bio ovde.

Nije lako biti profesionalani dizajner, zato im poklanjamo dosta poštovanja za njhov trud i vještine koje ulože u dizajniranje prostora. Potrebno je imati jako dobre vještine da bi uredili sobu da izgleda izvrsno i da je funkcionalna u isto vrijeme.
Ali ne može svako da priušti dizajnera da im uređuje kuću A neki od nas žele da sami sebi dizajniraju prostor svojim individualnim stilom i vještinama.
Kako možemo naći inspiraciju da preuredimo naš prostor iz dosadnog u prekrasan - bez troškova profesionalaca?
Pogledajte neke savjete koji će vam pomoći da organizujete i dizajnirate vaše sobe u prostor, koji ste do sada mislili da samo ruke dizajnera mogu napraviti.

Ova soba definitivni izgleda kao djelo profesionalnog dizajnera

Časopisi i internet stranice su pune inspiracije za dizajn

Ukoliko još niste počeli da kreirate listu sa inspiracijama za vaš dom, onda počnite sada - ovo je prvi korak da kreirate dom kakav želite.
Pogledajte na Pinterest stilove koji vam odgovaraju ili zgrabite neki časopis i izrežite slike koje vam se sviđaju.

Nakon sto napavite kolekciju slika koje vas inspirišu, pogledajte sve šta ste skupili - to bi trebalo dati utisak o vašem stilu. Možete biti iznenađeni stilu koji ste stvorili.


Paleta boja: Koristite tri boje ili nijanse

Sada kada imate predstavu o tome što je vaš stil, potrebno je da odaberete boje koje ćete koristiti. Jedna glavna boja za zidove, druga boja za veće detalje kao sto su kauči i stolice, i treća boja koja će obuhvatiti sitnije detalje poput svijeća, jastuka i drugih detalja. 

Ovaj dnevni boravak je savršen primjer dizajna s tri boje. Glavna boja je bijela, druga je roza i treća boja za detalje je tirkizna.

Dodajte teksuru u vaš dom

Jednako važno poput boje su i teksture. Pogotovo ako težite jednobojnoj šemi popu sve bijelo ili sve sivo. Na prvi pogled vam se može činiti poput jednobojne šeme, ali ako pažljivije pogledate primijetit ćete sjene i mnogo tekstura.

Razmislite o materijalima koji odgovaraju vašem životnom stilu. Ako imate djecu i pse, možda ne biste željeli laganu pamučnu sofu, a tamna koža ili sofa mogu odgovarati vašim potrebama. Ako poželite luksuz, razmislite o vrhunskim svilenim draperijamai jastucima.
Bez obzira na stil, pokušajte dodati obilje teksture dodavanjem tekstila u vaš dom.

Pogledajte sve teksture korištene u ovoj sobi. Tu je svila, pamuk, brušeni antilop.

Dodajte veliki komad namještaja

Česta greška koju većina pravi je dodavanje mnoštva sitnih detelja. Umjesto toga pokušajte da to izmiješate. Ubacite veliku sofu, klubske stolice i jednu ili dvije stolice sa naslonjačem. Čak ako uređujete manji stan imate mnogo ideja koje možete pokušati.

Pogledajte kombinaciju namještaja u ovoj sobi

Koristite ladice, ukrasne posude i košare

Dizajneri vole da koriste ladice, ukrasne ladice i ponekad košare. 
Za nagovještaj glamura, pokušajte dodati sjajnu zlatnu ladicu na stol za kafu ili stolić. Na vrhu ladice stavite lijepu svijeću, nekoliko knjiga i malu zdjelicu obojenog kamenja.
Ako želite više rustikalni pristup, isprobajte pletene košare u vašem domu. Košare su fantastičan ukrasni alati koji mogu sakriti puno nereda. Pokušajte stvoriti te male niše u vašem domu.

Ovaj rustikalni stolić za kafu koristi zdjele, ladice. cvijeće i knjige kako bi stvorio hladan pregled.

Dodajte cvijeće u svaku sobu

Vratite se nazad i pogledajte svoje slike za inspiraciju - i šta vidite? Vidite li cvijeće ili biljke u skoro svakoj sobi? Kladimo se da vidite.

Čini se kao jednostavan savjet, ali doadvanje cvjetnih aranžmana, živih biljaka i prirodnih elemenata kao što su vaze školjaka ili stijena, zaista može dodati konačni dodir vašem interijeru.
Prirodni aranžmani dodaju konačni dodir sobi - posljednji dodir koji kaže: "Dizajner interijara je ovdje".
Jesdnostavni cvjetni aranžman dodaje konačni dodir ovoj blagovaonici.

Ako ne možete unajmiti dizajnera interijera, još uvijek možete imati dom koji izgleda kao da ste to učinili. Svi ti mali savjeti i trikovi rade zajedno kako bi stvorili topao, dobro dizajniran dom. Pokušajte dodati teksturu, boju i elemente prirode u vaš dom.

Ako niste sigurni u konačni ishod vašeg dizajna, snimite fotografiju. Slike sobe omogućuju vam da vidite dizajn iz drugačije perspektive. Zapamtite, to je vaš dom i vi ste oni koji morate živiti u njemu, zato stvorijte koju ćete voljeti - dom koji portretira tko ste.



Kako Da Uredite Vaš Dom Poput Profesionalnog Dizajnera Kako Da Uredite Vaš Dom Poput Profesionalnog Dizajnera Reviewed by JJ on prosinca 06, 2017 Rating: 5

Nema komentara

PageNavi Results No. (ex: 6)

Zadnje objave